Şoför İş İlanları Arayanlar

şoför iş ilanları

Şoförlük, geniş bir meslek grubunu ifade eden bir terimdir. Şoför, bir aracı kullanarak mal taşımacılığı veya yolcu taşımacılığı hizmeti sunan kişiye denir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere şoförler farklı sektörlere istihdam edilir. Yolcu taşımacılığı, turizm firmaları, okul servisi taşımacılığı, kurye firmaları, nakliye firmaları gibi kurumlarda şoförler görev yapabilir. Kamu sektöründe çalışmanın yanı sıra özel kurumlarda, şahsi iş verenler ile çalışmakta mümkündür. Şoförlük mesleği, yoğun iş temposuna sahip ve tam anlamıyla konsantrasyon isteyen bir meslektir. Sorumlulukları yüksek bir iştir. Şoförler; tam zamanlı, yarı zamanlı ya da serbest zamanlı olarak çalışabilmektedirler. Her meslek grubunda olduğu gibi şoförlerde de belli özellikler bulunması gerekir. Çünkü şoförler insanlarla sürekli iletişim halinde olması gereken meslek grubundadır. Peki iyi bir şoförde bulunması gereken özellikler nelerdir? Yazımızın devamında şoförlük mesleğine başlayacak olanlar için veya iş ilanı arayanlar için bu özelliklerden bahsedelim.

Şöförlük işi arıyorsanız güncel iş ilanlarını “Şöför İlanları” sayfasında bulabilirsiniz. Sitemizde Tüm türkiye’den pek çok firmanın verdiği şöförlük iş ilanlarını görmek mümkündür.

İyi Bir Şoförde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Trafik Kurallarına Uymak: Tüm sürücülerde olduğu gibi şoförlerde de dikkat edilmesi gereken ilk özellik trafik kurallarına uymak diyebiliriz. Yolcunun ya da yolcuların, yayaların ve taşınan ürünlerin güvenliği için trafik kurallarına uymak mecburidir. Öncelikle can güvenliği!

Teknik Bilgi ve Beceri: Profesyonel şoförlerin kullandığı araca hakim olması gerekir. Aracın teknik özellikleri, donanımı araçta oluşacak herhangi bir arızayı önlemek veya tespit etmek için önemlidir.

Sürüş Konusunda Yetkin Olmak: Şoförlerin her türlü yol ve trafik koşulunda araç kullanabilmesi önemlidir. Bu husus; zamanında ve güvenli taşımacılık için önemlidir.

Düzgün Diksiyon ve Öz Bakım: Yazımızın önceki kısımlarında da anlattığımız gibi şoförlük insanlarla iletişimin yoğun olduğu bir meslektir. Bu yüzden şoförlerin varsa mensup olduğu firmanın renklerine ve üniformasına göre giyinmesi gerekir. Servis, ticari taksi, otobüs ve araç şoförleri gibi gruplarda çalışan kişilerinde özenli giyinmesi gerekmektedir. İnsanlarla sağlıklı iletişim kurmakta şoförlerde aranan önceliklerden birisidir. Şoförlerin müşterilerle ve taşımacılığını yaptığı yolcularla doğru ve iyi iletişim kurması gerekmektedir.

Şoförler/Sürücüler Hangi İşleri Yapar?

Şoförlerin yapacağı işler firmaların istekleri ve talepleri doğrultusunda belirlenir. Çalışma koşulları firma ve sektör bazında değişiklik gösterir. Özellikle kamu sektöründe çalışan sürücü ve şoförler ile özel sektörde çalışan şoförlerin yapacakları işler, görev ve sorumlulukları büyük oranda değişiklik gösterir. Şoför iş ilanlarından birine başvuracaksanız özel sektör ve kamu sektörü ayrımını gözeterek başvurmanızda fayda var. Güncel şoför iş ilanlarını incelediğiniz taktirde şoförlük ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu mesleğin görev ve sorumluluklarını yerine getirebilecek yetkinliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız web sitelerinde yer alan iş ilanlarına başvurabilirsiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kamu sektörü ve özel sektörün çalışma şartları birbirinden farklıdır. Özel şoförlük iş ilanları ile ilgilenenler için özel şoför iş ilanlarında istenilen şartlardan bahsedelim.

Özel Şoför İş İlanlarında İstenilen Şartlar:

Özel şoförler genellikle kurumlarla değil şahsi olarak çalışırlar ve genellikle bir aileye hizmet ederler. Bu nedenle özel şoförlerde ilk aranan özellik genellikle tecrübedir. İyi bir şoförde olması gereken özelliklerde sıraladığımız gibi özel sektörde çalışacak şoförlerinde giyimine özen göstermesi gerekmektedir. Giyime özen göstermek aynı zamanda kişinin işine duyduğu saygıyı da göstermektedir.

Özel şoförler kullandıkları araçlarından bakımından da sorumludurlar. Aracın iç ve dış temizliği, yağ, benzin, su ve hava gibi kontrollerinin yapılmasından şoför sorumludur. Özellikle resmi makamlara giderken aracın temiz olması önemlidir.

Özellikle ulaşım sektörü en çok şoför istihdamı yapan sektörlerdendir. Ayrıca dağıtım sektörü, inşaat sektörü de en çok şoför iş ilanı yayınlayan sektörlerdendir. Kendi sektöründe geçerli ehliyet sınıfına ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olan her aday, sürücü olarak çalışabilir.

Şoförlük eğitimi, ilk olarak temel trafik eğitimi ile birlikte arzu edilen araç sınıfına göre özelleştirilmiş ders programı içeren, resmi kurumlar tarafından veya resmi kurumlar tarafından onaylanmış özel kurumlar tarafından verilir. Şoför olmak isteyenler, sürücü belgelerini aldıktan sonra ilgili dersleri alarak, mesleki yeterlilik belgesi alırlar.

Şoförlük İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Aracın sınıfına uygun şoför ehliyeti,
  • Mesleki yeterlilik belgesi (SRC1, SRC2, SRC3, SRC4, SRC5…)
  • Turing’den uluslararası şoför ehliyeti (yurt dışı taşımaları için)

İstanbul’da yeni bir iş arıyorsanız güncel ilanları “İstanbul İş İlanları” sayfasında bulabilirsiniz.

Şoförlük ilanlarına başvururken firmalar tarafından öne çıkmanızı sağlayacak bazı hususlar vardır. Bunlar:

  • Özenle hazırlanmış CV,
  • Referanslı CV,
  • Başvuru yaparken neden bu işi istediğinize dair notlar (İş konusundaki yetkinliğinizden bahsedebilirsiniz)
  • Yaşadığınız şehirdeki iş ilanlarına başvurmanızda sizin için büyük avantaj sağlayacaktır. Bulunduğunuz şehre ve yollara hakimiyetiniz işe alımınızı kolaylaştırabilir.